Blog

2023'ün En İyi 4 Akıllı Kilidi |Wirecutter'ın incelemeleri

Önerdiğimiz her şeyi bağımsız olarak inceliyoruz.Bağlantılarımız aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz.Daha fazla bilgi edin>

Bu kılavuz yakında tamamen güncellenecektir: Seçimimiz Schlage Encode Plus Smart WiFi Deadbolt, İkinci sırada Aqara Smart Lock U100, önceki seçimimiz Ultraloq U-Bolt Pro WiFi da harika ve Schlage Encode WiFi Kolu da bizim seçimimiz kapı tokmağı değiştirmeleri için. Ev İçin Akıllı Kilit

2023

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi'yi önermeye devam etsek de üretici, cihazların küçük bir yüzdesinin herhangi bir uyarı olmadan hızlı pil arızası yaşadığını ve bu cihazların kilitlendiğini doğruluyor (bir USB güç bağlantı noktası veya fiziksel anahtar hala kullanılabilir).Bir ürün yazılımı düzeltmesi mevcut ancak şirket, sorun yaşamaya devam eden cihazların yerini alacağını söylüyor.

Akıllı kilitler, rutin, bazen sıkıcı bir günlük ritüeli (evinize girme veya evden çıkma) alır ve onu çok daha kullanışlı, çok daha güvenli ve biraz daha eğlenceli hale getirir.

Akıllı kilitlerin çoğu ya sürgü yerine ya da sürgü adaptörüne sahiptir (bu, başparmak dönüşünü motorlu olanla değiştirir).

Sürgü değişimlerini şiddetle tercih ediyoruz ve bu kategoride, parmak izi veya tuş takımı dahil olmak üzere birçok yolla tetikleyebileceğiniz küçük, çekici, öğrenmesi kolay bir akıllı kilit olan Ultraloq U-Bolt Pro Wi-Fi'yi öneriyoruz.

Kilidinizin tamamını değiştiremiyorsanız veya değiştirmek istemiyorsanız, Wyze Lock sağlam, güvenilir donanım ve yazılım sunar ve birçok rakip kilit kadar akıllı veya onlardan daha akıllıdır ancak fiyatının yaklaşık yarısı kadardır.

Tek delikli ve sürgüsüz kapılar için Ultraloq Latch 5 Fingerprint akıllı kollu kilit dayanıklıdır ve en iyi seçimimizin özelliklerinin çoğunu paylaşır.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Kurulumu kolay, keskin görünümlü bu Schlage modeli kusursuz çalışır ve Apple Home Key'i destekleyen ilk kilittir.

Mevcut kama yuvasını korumak isteyen herkes için Wyze Kilidi hızlı ve sessizdir.Ayrıca kapınızın ne zaman aralık olduğunu algılayacak yerleşik bir sensöre sahiptir ve küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

Bu tuş takımı akıllı kilidi, sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kolla değiştirir ve kilit açma işlemini hızlandırmak için bir parmak izi okuyucusuna sahiptir.

Promosyon kodunu kullanın 23CM25

İki tür sürgü akıllı kilit (tam yedek veya mevcut sürgü için bir adaptör) ve ayrıca kapı tokmağı değiştirmeleri bulabilirsiniz.

Kilidi nasıl açmak istediğinize bağlı olarak bir akıllı kilit seçin: kodla, uygulamayla, parmak iziyle veya coğrafi sınırlamayla (telefonunuzun konumunu kullanır).

Bir tornavida ve bir akıllı telefon uygulaması kullanabiliyorsanız, akıllı sürgüyü kurmak 15 dakika artı ayarlarını yapılandırmak için 10 dakika sürer.

Her akıllı kilidin bir tamamlayıcı uygulaması vardır ancak Amazon Alexa, Apple HomeKit ve Google Assistant, kilitleri ve diğer cihazları tek bir uygulamadan kontrol etmenize olanak tanır.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi, hassas donanıma ve hoş, düşük profilli tasarıma sahip çok yönlü bir akıllı kilittir.Bu modelde yerleşik Wi-Fi vardır, bu nedenle önceki seçimimiz Ultraloq U-Bolt Pro gibi bir eklenti Bluetooth köprüsü gerektirmez.U-Bolt Pro WiFi'nin kilidini sayısal kodla, bir uygulamayı kullanarak, fiziksel bir anahtar yuvasıyla ve en önemlisi parmak iziyle dahil olmak üzere altı farklı şekilde açabilirsiniz.

Kilidin sayı düğmelerinin hissiyatının ve işlevinin, birçok tuş takımı modelinin cam dokunmatik ekranındaki sayıları gagalamaktan daha üstün olduğunu gördük.Bununla birlikte, parmak izi kimliği, kilidi açmak için tercih ettiğimiz yol olmaya devam ediyor (bu özellik bazen titiz olsa bile).U-Bolt Pro WiFi'yi tetiklemek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, hızlı yanıt verir.Aynı zamanda nispeten sessiz bir mekanizmaya sahip ve estetik açıdan küçük ve göze çarpmayan olmasını seviyoruz.Kurulum sırasında birkaç sorunla karşılaştık ve yakın zamanda şirketin onayladığı pil boşalma sorunları yaşadık (Kusurlara bakın, ancak anlaşmayı bozanlar değil), ancak bu aksaklıkların hiçbiri bunu tavsiye etmemizi engellemiyor.

Bu modeli bulamıyorsanız ve akıllı kilidinizi Wi-Fi ağınıza bağlamak için Ultraloq'un eklenti köprüsünü kullanmaktan çekinmiyorsanız, orijinal Ultraloq U-Bolt Pro mükemmel bir alternatiftir ve aynı zamanda daha ucuzdur (bkz. Diğer iyi akıllı kilitler).

Kurulumu kolay, keskin görünümlü bu Schlage modeli kusursuz çalışır ve Apple Home Key'i destekleyen ilk kilittir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Asistan

Apple HomeKit ile çalışan bir tuş takımı akıllı kilidi istiyorsanız, Schlage Encode Plus Akıllı WiFi Sürgüsü, önceki harika seçimimiz olan Schlage Encode Akıllı WiFi Sürgüsünün güncellenmiş bir versiyonudur.Mütevazı kozmetik güncellemelerin ötesinde, bu yenilenen model, Apple'ın Ana Anahtar özelliği aracılığıyla iPhone'unuzu veya Apple Watch'unuzu yakınınızda tutarak kilidini açma olanağı sunuyor.Test ettiğimiz birçok kilit arasında Encode Plus, kurulumu en kolay akıllı kilitlerden ve kullanımı en basit modellerden biridir.Encode Plus'ın tuş takımı gibi tuş takımlarının dokunma hissini cam dokunmatik ekrana tercih etme eğilimindeyiz ve bu özellik bu kilidin kullanımını daha az karmaşık hale getiriyor, bu nedenle kiralık mülkler için iyi bir seçim - özellikle de ekstra zorlu bir ticari olduğu için - derece kilidi ve yerleşik bir alarmı vardır.Bu model ön siparişe alınırsa önceki tercihimiz olan Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt, Apple Home Key desteğinden yoksun olmasına rağmen iyi bir seçenek olmaya devam ediyor.

Mevcut kama yuvasını korumak isteyen herkes için Wyze Kilidi hızlı ve sessizdir.Ayrıca kapınızın ne zaman aralık olduğunu algılayacak yerleşik bir sensöre sahiptir ve küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Kiracıysanız ve kilitlerinizi değiştirmenize izin verilmiyorsa veya herhangi bir nedenle kilitlerinizi değiştirmek istemiyorsanız, Wyze Lock, mevcut bir sürgüye kolayca bağlanan düşük maliyetli ancak tam özellikli bir modeldir.Donanım hızlı bir şekilde kuruluyor ve testlerimizde sürekli olarak iyi çalıştı ve fısıltı kadar sessizdi.Paket, uzaktan erişimi ve akıllı telefon bildirimlerini etkinleştirmek için disk benzeri küçük bir eklenti Wi-Fi adaptörü içerir.Wyze Lock, birisi kapıyı açık veya aralık bıraktığında sizi bir zil sesiyle uyaran yerleşik kapı sensörü ve akıllı telefon bildirimi gibi bazı etkileyici özellikler sunar.Wyze ayrıca, Wyze Lock'a kablosuz olarak bağlanan, sayı düğmelerine sahip küçük bir tuğla olan Wyze Lock Keypad'i de satıyor, böylece bir uygulamaya veya coğrafi konuma bağlı kalmadan kilidi tetikleyebilirsiniz.Testlerimizde tuş takımı kusursuz çalıştı, bu nedenle yükseltme olarak bunu öneriyoruz.

Tuş takımının eklenmesi olmadan, Wyze Lock, kilidini açmak için bir uygulama kullanmanızı gerektirir; bu, günlük kullanım için bir anahtar kullanmaktan çok daha uygun değildir veya telefonunuzun konumunu kullanan bir sistem olan coğrafi sınırlamayı etkinleştirmeniz gerekir. nerede olduğunuzu belirleyin ve ardından kapıyı otomatik olarak kilitleyin veya kilidini açın.Coğrafi sınırlama bazı sahipler için işe yarayabilir, ancak kazara tetiklenenlerin doğuştan gelen güvenlik riski konusunda endişeleniyoruz.Ek olarak, Wyze Lock'un bazı sahipleri, otomatik kilit açmanın tutarlı bir şekilde çalışmadığını ve bazen onları bunun yerine uygulamaya güvenmeye zorladığını bildiriyor.

Bu tuş takımı akıllı kilidi, sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kolla değiştirir ve kilit açma işlemini hızlandırmak için bir parmak izi okuyucusuna sahiptir.

Promosyon kodunu kullanın 23CM25

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Ön kapıların çoğunda kapı kolu veya koluna ek olarak bir sürgü bulunur, ancak kapılarında sürgü bulunmayanlar için Ultraloq Latch 5 Parmak İzi akıllı kollu kilidini öneririz.Bir kapı tokmağı veya kolun tam yerini alır ve en iyi seçimimiz olan Ultraloq U-Bolt Pro WiFi gibi, bir tuş takımına, parmak izi okuyucusuna, gizli bir fiziksel anahtar yuvasına ve üzerinden uzaktan erişim için yerleşik Wi-Fi bağlantısına sahiptir. bir uygulama.Latch 5, diğer penalarımızdan önemli ölçüde daha kalındır ve dokunmatik ekran, diğer penaların tuş takımları kadar duyarlı veya kullanımı rahat değildir.Yine de parmak izi okuyucusu iyi ve hızlı çalışıyor, kilit mekanizması kısa ve sessiz bir ses çıkarıyor, kilidin uygulama aracılığıyla yönetilmesi kolay ve kaldıraç tabanlı olduğu için özellikle dönüş zorluğu gibi hareket sorunları olan herkes için yararlı. bir düğme.

2015'ten bu yana akıllı kilitlerin yanı sıra çok çeşitli diğer akıllı ev cihazlarını da test ediyorum. Bir muhabir ve editör olarak yirmi yıldır çeşitli ulusal basılı ve çevrimiçi yayınlarda teknoloji ve trendleri ele alıyorum. .Evimde kurulu akıllı cihazların sayısını unuttum ama üç düzine civarında.Hiçbiri her zaman mükemmel çalışmıyor.

Akıllı kilitler, evinize kurabileceğiniz hem en kullanışlı hem de en azından teorik olarak en riskli akıllı cihazlardır.Artı sütununda, sizi anahtar (ve bazı durumlarda akıllı telefon da) taşımaktan kurtararak evinize girmeyi ve çıkmayı çok daha kolay hale getiriyorlar.Çoğu, yalnızca ailenize ve arkadaşlarınıza değil aynı zamanda kiracılara, esnafa ve hatta posta taşıyıcılarına veya paket teslimatı çalışanlarına da evinize güvenli bir şekilde erişim izni vermenizi mümkün kılar.Tuş takımına sahip akıllı kilitlerin özellikle kullanışlı olduğunu, akıllı telefon sahibi olamayacak kadar küçük çocukları olan bir aile için hayatı daha esnek ve hatta daha güvenli hale getirdiğini gördük.

Akıllı kilitlerin kullanışlı olması için diğer akıllı cihazlara bağlanması gerekmez, ancak bunu yapmak isterseniz, bunları tek bir akıllı telefon uygulaması kullanarak bağlayabilirsiniz, böylece tüm cihazlarınıza erişmeniz ve kontrol etmeniz daha kolay olur.Seçenekleriniz arasında Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant ve Samsung SmartThings gibi popüler akıllı platformlar yer alıyor.Akıllı platformunuzda kilidinizi yapılandırdıktan sonra, bunu bir veya daha fazla cihaza açılıp kapanmasını söylemek için veya hatta bir dizi otomatik eylemi tetiklemek için kullanabilirsiniz; örneğin ön ışıklarınızın kapatılması ve Eve vardığınızda ve kapının kilidini açtığınızda ısıtıcınız veya klimanız devreye girer.

Akıllı kilidin evinize faydalı bir katkı olabileceği birkaç yol:

Akıllı kilitler, özellikle tuş takımı modelleri, sık sık anahtar değişimiyle uğraşmak zorunda kalan Airbnb ev sahipleri gibi kiralık mülk ve tatil evi sahipleri için mükemmel şekilde uygundur (aslında Airbnb, bazı kilitlerle artık misafirler için kod oluşturmayı otomatikleştirmeyi teklif ediyor) ).Benzer şekilde, akıllı kilitler, etrafta olmadıklarında kapılarından kimlerin gelip geçebileceğini takip etmek isteyen küçük işletme sahipleri için yararlı bir araç olabilir.

Özellikle önemli bir satın alma ipucu: Kapınızda mandal ve sürgü entegre bir ünitede olan bir gömme kilit veya tek bir ünite olan bir kapı kolu ve mandalı varsa, önerdiğimiz akıllı kilitlerin hiçbiri uymayacaktır.Bu durumların çoğunda, yeni bir akıllı kilide uyum sağlamak için, bu entegre üniteyi bağımsız bir kapı kolu veya kolu ve muhtemelen bir sürgü ile değiştirmeniz gerekir; tüm bu ekstra işler ve donanım, maliyet açısından fahiş olabilir.

DIY akıllı kilitlerin iki ana kategorisini bulacaksınız.Birincisi, mevcut sürgü veya kapı kolu düzeneğinizin çıkarılmasını ve tamamen yeni donanımın kurulmasını gerektiren tam bir değiştirmedir.İkinci çeşit, kapınızın mevcut sürgüsünün iç başparmak dönüşünün yerini alan, ancak sürgü mekanizmasının kendisini değiştirmeyen bir eklenti cihazı olan sürgü adaptörüdür.

Mümkün olduğunca az teknik karmaşıklık, sürekli yönetim veya sorun giderme gerektiren, aynı zamanda rahatlık, güvenlik ve kullanışlı akıllı özellikler arasında en iyi dengeyi sunan kilitleri aradık.Tamamlayıcı bir akıllı telefon uygulaması kullanarak neredeyse tüm akıllı kilitleri kurabilir ve yönetebilirsiniz; bazı akıllı kilitler Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant veya Samsung SmartThings gibi akıllı ev platformları ve denetleyicileriyle entegre olabilir.Çoğu akıllı kilit, diğer akıllı cihazların yanı sıra ışıkları açmak veya kapatmak veya bir termostatın modunu değiştirmek gibi otomatik eylemleri de tetikleyebilir.Geçmişte birçok akıllı kilit, kilitten akıllı telefonunuza evinizdeki Wi-Fi ağı üzerinden iletişim aktaran bir cihaz olan takılabilir bir köprüye veya ağ geçidine bağlıydı.Böyle bir bağlantı, kilidinizi uzaktan kontrol etmenize veya yönetmenize olanak tanır.En iyi iki seçimimizde yerleşik Wi-Fi bulunur, bu da kurulumu biraz daha az karmaşık hale getirir ve aynı zamanda daha az cihazla uğraşmak anlamına gelir.

Test ettiğimiz akıllı kilitlerin tümü, güvenlik endişeleri nedeniyle diğer akıllı ev aletleri kadar olmasa da, diğer akıllı cihazlarla bir şekilde entegre olabiliyor.Örneğin, Alexa uyumlu bir akıllı termostatınız veya ışık anahtarlarınız varsa, bunları ön kapınızın kilidini açtığınızda ayarlanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.Bunun tersine, önce PIN kodunu söylemediğiniz sürece akıllı kilidin kilidini açmak için sesli komut kullanamayabilirsiniz.

Seçim sürecimize yardımcı olmak için PCMag, Review ve Tom's Guide gibi sitelerdeki profesyonel incelemelerin yanı sıra Amazon ve diğer perakendeci sitelerindeki sahip geri bildirimlerine de başvurduk; ancak sonuçlarımız esas olarak kendi testlerimize dayanıyor.Araştırmamıza dayanarak mevcut seçim serimizi ve iki yepyeni modeli bir araya getirdik ve bu kılavuzun en son güncellemesi için yoğun gerçek dünya testleri gerçekleştirdik.

2015'ten bu yana günlük yaşamda akıllı kilitleri test etmek ve kullanmak için harcadığımız binlerce saat içinde, işlerin ters gittiği yalnızca birkaç olayla karşılaştık: Üç kilidin pilleri bitti (ikisi bizi önceden uyardı, ancak biri bizi uyardı). olmadı), bir kilidin yeniden başlatılması gerekti ancak sonunda bir sesli komuta yanıt verdi ve hatalı bir yazılım güncellemesi nedeniyle bir kilit kalıcı olarak devre dışı bırakıldı.Dolayısıyla, bir kilidin mekanik kalitesi ve doğru kurulumu kesinlikle kritik faktörler olsa da, testlerde odak noktamız bu cihazların kullanım deneyimi, özellikle de bunların tutarlılığı, güvenilirliği ve kullanım kolaylığı üzerinde olmaya devam ediyor.

Mevcut kazmalarımızı mümkün olduğunca kurulu ve günlük kullanımda tutmaya devam ediyoruz ve gerektiğinde bunları en az bir hafta, çoğu durumda birkaç hafta, hatta aylar boyunca yeni test modelleriyle değiştiriyoruz.Bu süre zarfında günlük aktiviteler sırasında kilitleri kullanırız.Ancak aynı zamanda akıllı telefonumuzu Bluetooth aracılığıyla ve evdeki Wi-Fi ağımız üzerinden kullanarak kilitleri düzenli olarak yakından tetikliyoruz ve ardından hücresel sinyal aracılığıyla bağlanarak bunu uzaktan tekrar yapıyoruz.Rejimimiz sayısız giriş çıkışları ve aralarında iki çocuğun da bulunduğu bir kullanıcı ailesinin deneyimlerini içeriyordu.

Her bir tamamlayıcı uygulamada, ses sinyallerini veya LED ışıklarını açıp kapatmak, uygun olduğunda otomatik kilitleme ve otomatik kilit açma işlevlerini etkinleştirmek gibi mevcut ayarları ve tercihleri ​​inceliyoruz ve hızı, güvenilirliği, bildirimlerin kullanışlılığı ve erişim kodlarını ekleme ve yönetme kolaylığı.Testlerimiz, uygun olduğu durumlarda hem iOS hem de Android akıllı telefonlarda yardımcı uygulamaların kullanımını içermektedir, ancak tüm uzun vadeli testleri bir iPhone 13 ile gerçekleştiriyoruz.

Fiziksel donanımı değerlendirirken, kurulum kolaylığına ve çeşitli bileşenler için kullanılan malzemelerin kalitesine yakından bakıyoruz.Ayrıca her bir kilidin ve uygun olduğu durumlarda kama yuvasının fiziksel sağlamlığını da göz önünde bulunduruyoruz (bu konu hakkında daha fazla bilgi için hemen aşağıdaki bölüme bakın).

Wirecutter, güvenlik ve gizlilik konularını ciddiye alır ve ürünlerini önerdiğimiz şirketlerin müşteri verilerini nasıl ele aldığını mümkün olduğunca araştırır.İnceleme sürecimizin bir parçası olarak, seçimlerimizin ardındaki tüm güvenlik ve veri gizliliği uygulamalarını araştırıyoruz.Ayrıca en iyi seçimlerimizi yapan tüm şirketlere ulaşıyoruz ve onlardan herhangi bir potansiyel alıcı için birincil endişe kaynağı olması gerektiğini düşündüğümüz sorunları doğrulamak için kapsamlı bir anketi yanıtlamalarını istiyoruz (tüm sonuçlar için bkz. Güvenlik ve gizlilik: Nasıl seçimler karşılaştırılır).

Bazı insanlar ön kapı kilidini internete bağlamanın hırsızların eve sızması için yeni bir yol sağladığını ve akıllı kilidin temel olarak standart kapı kilidinden daha savunmasız olduğunu varsayıyor.

Bizim görüşümüz, akıllı bir kilidin elektronik olarak kullanılması teknik olarak mümkün olsa da bu ihtimalin oldukça düşük olduğu yönünde.Aslına bakılırsa, bu cihazlar hakkında sekiz yılı aşkın süredir yaptığımız yakından raporlama ve testler sonucunda, gerçek dünyada - yalnızca laboratuvarlarda veya hacker toplantılarında - elektronik olarak kullanılan tek bir akıllı kilit vakasına henüz rastlamadık.Sebebin basit olduğunu düşünüyoruz: Ortalıkta karmaşık bir elektronik hack uygulamasıyla ilgilenen veya bunu gerçekleştirebilecek çok fazla ev hırsızı yok ve onlar bir kapıyı kırmanın en popüler yöntemini kullanmayı tercih ediyorlar: zorla. , güvenilir bir levye veya tornavida gibi bir şey kullanarak.Ve "aptal" bir kilide sahip olmakla karşılaştırıldığında, bir hırsızın akıllı kilitle donatılmış bir kapıdan içeri girmeye çalışması durumunda ev sahibinin durumu aslında daha iyidir.Örneğin, tüm seçimlerimiz kilit tetiklendiğinde bir bildirim gönderebilir ve ayrıca Schlage Encode Plus'ın yerleşik bir darbe alarmı vardır.Sonuç olarak akıllı kilit olan bir evin daha güvenli olduğu sonucuna vardık.

Önerdiğimiz akıllı kilitler, mekanik benzerleri kadar güvenlidir veya onlardan daha emniyetlidir (örneğin, ön kapınızın kilidi açıldığında veya açıldığında sizi uyaramaz).

Benzer şekilde, bir noktada test rejimimizin resmi olmayan bir bileşeni olarak kilit açma araçlarını kullanarak test kilit grubumuzu engellemeye çalışmaya başladık ve bir dizi kilidi başarılı bir şekilde açmanın ne kadar kolay olduğunu görünce şaşırdık. tavsiye ettiğimiz birkaç tanesi dahil.Bununla birlikte, biraz düşündükten ve FBI hırsızlık istatistiklerine baktıktan sonra, elektronik hacklerin mantığında olduğu gibi, kilit açma girişimlerinin de (bekleyin) ev sahipleri için gerçekçi bir tehdit olmadığını belirledik.Çoğu ev hırsızı kapıları kırar ya da yalnızca kilitli olmayan kapılardan girer.Hırsızların kilitli kazmalarla uğraşacak zamanı (veya becerisi) yoktur.(Bu konu hakkında daha fazla bilgi için bkz. "Bazı Akıllı Sürgüleri Seçmek Çok Kolay, Ama Biz Paniklenmiyoruz.")

Yakın zamana kadar sürgü kilitleri, ANSI ve BHMA (Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü ve İnşaat Donanımı Üreticileri Birliği) tarafından kaba kuvvetle giriş girişimlerine (yani parçalamaya) dayanma yeteneklerine göre 1'den 3'e kadar derecelendiriliyordu. 1. Sınıf, 75 poundluk 10 darbeye ve bir milyon açma/kapama döngüsüne dayanabilen, 1 inç kalınlığında mandal cıvatasına sahip ticari kullanımlı bir kilit için ayrılan en üst sıralamadır.2. Derece kilit, 0,625 inç kalınlığındaki ve 75 poundluk beş darbeye ve 800.000 döngüye dayanabilen bir cıvatayla konut seviyesine daha yakın kabul edilir.2021'de BHMA, konut kilitleri için sürgüleri A'dan C'ye üç kategoride (güvenlik, dayanıklılık ve kaplama) derecelendiren yeni bir sistemi piyasaya sürdü; en üst not AAA'ydı.Önerdiğimiz akıllı kilitler, mekanik benzerleri kadar güvenlidir veya onlardan daha emniyetlidir (örneğin, ön kapınızın kilidi açıldığında veya açıldığında sizi uyaramaz).Ultraloq U-Bolt Pro WiFi, ANSI Derece 1 olarak derecelendirilmiştir. Yeni BHMA standardını benimseyen ilk kilit olan Schlage Encode Plus, AAA olarak derecelendirilmiştir.Wyze Lock mevcut sürgünüze bağlı olduğundan kendine ait bir derecesi veya sıralaması yoktur.Ultraloq Latch 5 Parmak İzi, ANSI ve BHMA derecelendirme sürecindedir.

Akıllı kilitlerle ilgili en önemli güvenlik hususu, tüm seçimlerimizde bulunan özellikler olan otomatik kilitleme ve otomatik kilit açmanın etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğidir.Bu özellikler, Bluetooth, hücresel sinyal, GPS ve Wi-Fi kombinasyonu aracılığıyla konumunuza (coğrafi sınırlama olarak da bilinen bir teknoloji) bağlı olarak kilidi tetikler.Kapınıza doğru yürüdüğünüzde otomatik olarak tetiklenmesi rahatlığın özüdür, ancak bu sizi, ön kapınızı herkese açık bırakan kazara tetiklenme riskiyle karşı karşıya bırakır.Bazı modeller, kapının ne zaman kapalı veya açık olduğunu belirlemek için kilidin yakınına taktığınız küçük bir mıknatısla birlikte gelir; böylece kapı aralık bırakıldığında sürgüyü kilitlememenizi sağlar (Wyze Lock'ta bu algılama yerleşiktir) .Bazı kilitler için başka bir seçenek de coğrafi sınırlamayı tetikleyici olarak kullanmaktır; bu, etkinleştirilmeden önce telefonunuzdaki kilit açma sinyalini onaylamanızı gerektirir; bu, çok daha güvenli ancak aynı zamanda daha az kullanışlı bir yaklaşımdır.

Geçtiğimiz birkaç yıldaki testlerimizde, hem evdeyken hem de dışarıdayken, kilitlerin açılmaması gereken durumlarda otomatik olarak açılmasıyla ilgili çok sayıda örnekle karşılaştık (en kötü durum, gecenin geç saatlerinde, evde ve dışarıdayken oldu). yatak).Daha yeni testler bu konuda büyük ölçüde geliştirilmiş doğruluk göstermiştir, ancak genel olarak sınırsız coğrafi sınır tetiklemenin özellikle fırsatçı bir hırsıza karşı daha duyarlı olan şehir sakinleri için (bir kapı kapandığında yakınlarda olabilecek) esasen riskli olduğuna inanıyoruz. yanlışlıkla kilidi açıldı).Banliyöde veya kırsal bir yerde yaşıyorsanız, riskler daha çok kişisel karara bağlıdır.

Genel olarak, seçimlerimizin arkasındaki şirketlerin çok iyi güvenlik ve gizlilik politikaları var.Hepsi akıllı özellikleri kullanmak için bir oturum açma oluşturmanızı gerektirir, hepsi verileri bulutta depolarken bu kimlik bilgilerini şifreler ve hiçbiri kişisel verilerinizi veya konum bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmaz; Kilidinizi Amazon Alexa veya Google Assistant gibi bir platformla entegre ederek bunu yapmayı tercih edin.Seçimlerimiz arasında yalnızca Wyze Lock, kilit ayarlarını değiştirmeden önce özel bir PIN kodu girmenizi gerektiren ve cihazlarınızı güvende tutmak için genel olarak iyi bir yöntem olan, önerdiğimiz bir sistem olan iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma olanağı sunar.

Wirecutter, uygulama, donanım yazılımı ve politika güncellemelerinin yanı sıra donanım ve yazılım olaylarını takip etmeyi içeren bir süreç olan tüm seçimlerini test etmeye devam ediyor.Seçimlerimizden herhangi birinde herhangi bir gizlilik veya güvenlik sorunu bulunursa, bunları burada rapor edeceğiz ve gerekirse önerilerimizi güncelleyeceğiz veya değiştireceğiz.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Uyumluluk: Amazon Alexa ve Google Asistan

Ultraloq U-Bolt Pro önceki tercihimizdi ve daha yeni Ultraloq U-Bolt Pro WiFi daha da iyi; The One'ı bulmaya en çok yaklaştığımız nokta bu.Hassas bir şekilde üretilmiş harika bir donanıma sahiptir, evinize hızlı bir şekilde girmenin birçok yolunu sunar (parmak izi dahil) ve motoru fısıltı kadar sessizdir.Ve herhangi bir kapıda evinizde görünmek için doğru boyut ve stildedir.Amazon Alexa ve Google Assistant ile kontrol etmeye çalıştığımızda sıkıcı ama sonuçta küçük bir yazılım kurulum sorunuyla karşılaştık ve bazı kullanıcıların soğuk havalarda parmak izi tarayıcıyla ilgili sorunlar yaşadığını biliyoruz (Kusurlara bakın, ancak anlaşmayı bozanlar değil).Yakın zamanda şirketin farkında olduğunu söylediği pil ömrüyle ilgili sorunlarla karşılaştık (aşağıya bakın).Ancak U-Bolt Pro WiFi'nin artıları, eksilerine o kadar ağır basıyor ki, onu hala herkese yürekten tavsiye ediyoruz.Akıllı kilidinizi Wi-Fi ağınıza bağlamak için Ultraloq'un eklenti Köprüsünü kullanmanın bir sakıncası yoksa, standart U-Bolt Pro hala mükemmel bir alternatiftir (bkz. Diğer iyi akıllı kilitler).

U-Bolt Pro WiFi'nin sayı düğmeleri ortada bir parmak izi okuyucuyu çevreliyor;ön yüz aşağıya doğru çekilerek gizli bir kama yuvasını ortaya çıkarır, bu da akıllı bir tasarım hareketidir.Başparmak dönüşlü muhafaza, test ettiğimiz diğer modellerin çoğundan daha incedir.Kilit donanımının kurulumu, test ettiğimiz diğer kilitlerle aynı deneyime sahiptir ve mevcut sürgüyü U-Bolt Pro WiFi ile değiştirmek için tamamen çıkarmayı içerir.

Yardımcı uygulama, kurulum sürecinde size yol gösterir ve ardından kullanıcıları ve kodları karışıklık veya kafa karışıklığı olmadan basit bir şekilde yönetmenize olanak tanır.Testlerimizde, hem kilidin önünde dururken hem de evden uzaktayken, kilidi kontrol etmek ve kod oluşturmak için uygulamayı kullanmanın, daha önce bir akıllı telefon uygulaması kullanmış olan herkes için hızlı ve kolay anlaşılır olduğunu gördük. .

Teknik olarak U-Bolt Pro WiFi, kilidi tetiklemek için altı yöntem sunar (önündeyken telefonunuzu sallamak dahil).Bununla birlikte, en yararlı ve kullanılması en muhtemel yöntemler, parmak izi tarayıcısına dokunmak ve tuş takımında PIN kodunu yazmaktır.Parmak izini taramaya yönelik kurulum süreci, bunu akıllı telefonla yapan herkese tanıdık gelecektir: Uygulamanın rehberliğinde, tatmin olana kadar parmağınızı tarayıcının üzerine tekrar tekrar yerleştirir, ayarlar ve yeniden konumlandırırsınız ve her biri için iki parmak izi saklayabilirsiniz. kullanıcı.Daha sonra eve vardığınızda parmağınızı okuyucunun üzerine basıyorsunuz ve yarım saniye kadar sonra tarayıcının etrafındaki halka yeşil renkte yanıyor ve kilit hafif bir vızıltı ile açılıyor (ya da halka kırmızıya dönüyor, bu da demektir ki yeniden taramak için).Parmak izi tarayıcısı bu modelde geliştirildi ve periyodik olarak kaysa ve yeniden taramayı gerektirse ya da bazen kod yazmaya başvurmayı gerektirse de, birkaç spesifik ve öngörülebilir durum dışında gerçekten iyi çalışıyor (Kusurlara bakın, ancak anlaşmayı bozan durumlar değil).

Bir kod kullanmak için benzersiz PIN'inizi girip Ultraloq logosuna basarsınız.Kodunuzu potansiyel bir izleyiciden gizlemek istiyorsanız, gerçek PIN kodunuzun önüne veya arkasına rastgele bir sayı dizisi eklemeyi seçebilirsiniz; kilit, bunu ne olursa olsun tanıyacak kadar akıllıdır.

U-Bolt Pro WiFi, evinizdeki internet ağınıza bağlandığından, ona U-tec uygulaması aracılığıyla uzaktan erişebilirsiniz, ancak hesabınızı Amazon Alexa veya Google Assistant'a bağlamayı ve ardından bu uygulamalardan herhangi birini (ve İlgili sesli komutlar) kapınızı kilitlemek, kilidini açmak veya durumunu kontrol etmek için kullanılır.Güvenlik önlemi olarak, kapınızın kilidini sesli komutla açmaya çalıştığınızda yüksek sesle söylemeniz gereken bir PIN oluşturmanız gerektiğini unutmayın.Ayrıca kilidi Rutinlere, kilit tetiklendiğinde gerçekleşecek şekilde ayarladığınız otomatik eylemlere (ışıklarınızı açmak veya müzik çalmak gibi) dahil etmeyi de tercih edebilirsiniz.

Apple HomeKit aracılığıyla diğer akıllı cihazları tetiklemek veya otomatikleştirmek için akıllı kilit kullanmakla ilgilenmiyorsanız (veya Alexa veya Google Assistant ekosisteminden memnunsanız), U-Bolt Pro WiFi alınacak akıllı kilittir.Uzun vadeli testler için ön kapımda tuttuğum model.

U-tec uygulaması ayarlarda pil durumu sağlar ve kilidin bir bildirim göndermesi ve ayrıca pilleri değiştirme zamanı geldiğinde yanıp sönen ışıklar ve uyarı bip sesleri aracılığıyla sizi uyarması gerekir, ancak yakın zamanda kilidin herhangi bir uyarı vermeden arızalandığını gördük. Düşük piller.Bir müşteri destek temsilcisi, bunun bazı kilitlerde devam eden bir sorun olduğunu ve sorunu çözecek bir ürün yazılımı güncellemesinin mevcut olduğunu doğruladı (bu destek belgesi, uygulamayı kullanarak nasıl güncelleme yapılacağını açıklamaktadır).U-tec, otomatik kilitleme başarısızlığı, kısmi sıkışmalar, sık sık parmak izi tarama hataları gibi kilitte anormal bir performansla karşılaşırsanız veya farklı bir yanıp sönen ışık düzeni fark ederseniz pilleri değiştirmenizi önerir.

Parmak izi tarayıcısı çok iyi çalışsa da alışmak biraz zaman alıyor;Kullanacağınız doğru basınç miktarını ve parmağınızı ped üzerinde ne kadar süre bırakacağınızı bulmanız gerekir.Testlerimizde parmak izinin genellikle başarısız olduğu bazı durumları keşfettik; örneğin parmağın ıslak, yağlı veya özellikle kirli olması, ayrıca soğuk havalarda cildin çok kuru olması da buna dahildir.

Ocak 2022'deki kurulum sırasında birkaç kurulum sorunuyla karşılaştığımızdan beri kilit, Şubat 2023'e kadar güvenilir bir şekilde çalıştı. O zamandan beri, şirketin kendi markalı pilleri de dahil olmak üzere bir dizi pil denememize rağmen yaklaşık bir veya iki haftalık son derece kısa pil ömründen şikayet etmeye başladık. .Bir Wirecutter çalışanı, aylar sonra Bridge'li Ultraloq U-Bolt Pro'da benzer bir sorunla karşılaştı.Bir şirket temsilcisiyle devam eden iletişimde, bu özel sorunun bilindiğini ancak son derece nadir olduğunu belirtiyorlar; U-tec, bunun cihazların %0,1'inden daha azını etkilediğini ve bunun büyük olasılıkla küçük bir ev WiFi yönlendiricisi yelpazesiyle uyumsuzluklardan kaynaklandığını iddia ediyor.Sorunu çözecek bir ürün yazılımı güncellemesi mevcut (bu destek belgesi, uygulamayı kullanarak nasıl güncelleme yapılacağını açıklamaktadır).Aynı akü boşalmasıyla karşılaşırsanız şirket, garanti kapsamı dışında olsa bile kilidi ücretsiz değiştireceğini söylüyor.

Kurulumu kolay, keskin görünümlü bu Schlage modeli kusursuz çalışır ve Apple Home Key'i destekleyen ilk kilittir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Asistan

Kusursuz bir tuş takımına sahip, düşük profilli, sorunsuz bir kilit ve eklenti adaptörü gerektirmeden Wi-Fi'ye bağlanma yeteneği arıyorsanız, Schlage Encode Plus Akıllı WiFi Sürgüsünü beğeniyoruz.Encode Plus, önceki harika seçimimiz olan Schlage Encode'un bir yükseltmesidir ve bazı kozmetik iyileştirmelere ek olarak, yeni sürüm, iPhone'unuzu tutarak kapınızın kilidini açmanın bir yolu olan Apple HomeKit ve Apple Home Key desteğini içerir. yakında.Encode Plus'ın, tıpkı Encode gibi kurulumu son derece basittir, donanımı sağlamdır ve tuş takımı numaraları dokulu bir yüzeye sahiptir ve onlara bastığınızda çok az verir.Aynı zamanda, ölen kişiyi uyandırmaya yetecek kadar güçlü, ruhu parçalayan bir çığlık olan yerleşik bir alarmı da var; birisi kilidi kırmaya çalıştığında veya kapının kendisine çarptığında tetiklemek için bunu etkinleştirebilirsiniz.Schlage Encode neredeyse aynı ve daha ucuzdur ve Apple Home Key işlevine ihtiyacınız yoksa mükemmel bir alternatif olmaya devam eder (bkz. Diğer iyi akıllı kilitler).

Encode Plus, Schlage'in öncüllerinden daha küçüktür (Ultraloq U-Bolt Pro WiFi kadar küçük olmasa da) ve hızlı bir şekilde kurulur.Dahili Wi-Fi özelliği olduğundan, doğrudan ev ağınıza bağlanır ve tetiklendiğinde veya birisi kapınızı tekmelemeye çalıştığında bildirim gönderebilir.Orijinal Encode kilidiyle ilgili testlerimizde pillerin aylarca kesintisiz dayandığını gördük ve aynı durum Encode Plus için de geçerli olmalı (durum böyle değilse burada tekrar rapor edeceğiz).

Encode Plus'ı iPhone veya Apple Watch gerektiren Apple HomeKit ile kullanmak için Apple Home uygulamasını kullanabilirsiniz.Bunu ayarladıktan sonra, Ana Anahtarı etkinleştirmek için ayarlara gidebilirsiniz.Bu özelliğin ardındaki fikir, kod girmek yerine iPhone veya Apple Watch'unuzu tuş takımının üst kısmına doğru tutmanız ve kapının kilidinin otomatik olarak açılmasıdır.Doğru konumlandırmayı bulmamız bir dakikamızı aldı, ancak hız sizin için önemliyse, Ana Ekran Tuşu'nu kullanmak gerçekten de tuş takımında yazmaktan daha hızlıdır.Ek bir güvenlik önlemi olarak, kilidi tetiklemek için iPhone'unuzun veya Apple Watch'unuzun kilidinin açık olmasını gerektirmeyi tercih edebilirsiniz, ancak bu pek pratik bir anlam ifade etmez; bu noktada, yalnızca yazarak daha iyi hizmet alabilirsiniz. kilit üzerinde dört haneli bir şifre.

Encode Plus'ı HomeKit, Alexa veya Google Assistant gibi üçüncü taraf akıllı platformlarla kullanmamayı tercih ederseniz Schlage Home uygulaması, Encode Plus kilitlendiğinde veya kilidi açıldığında bildirim gönderebilir ve kilit kodları eklemek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. veya mevcut kodları değiştirin.Bu temel becerilerle Encode Plus (veya eski Encode), bir tatil evi veya kiralık mülk için basit ama akıllı bir kapı bekçisi olarak en iyi seçimdir; özellikle de test ettiğimiz ve kimsenin açıklamasına gerek duymayan tek akıllı kilit olduğu için. şunu anlayın: Sadece kodunuzu girin ve açılır.Ayrıldığınızda kilitlemek için asma kilit düğmesine basmanız yeterlidir.

Fısıltı sessizliğinde U-Bolt Pro WiFi ile karşılaştırıldığında Encode Plus, tetiklendiğinde gürültülü bir vızıltı sesi çıkarır, ancak komşuları uyandıracak kadar yüksek değildir.

Mevcut kama yuvasını korumak isteyen herkes için Wyze Kilidi hızlı ve sessizdir.Ayrıca kapınızın ne zaman aralık olduğunu algılayacak yerleşik bir sensöre sahiptir ve küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Wyze Lock, gördüğümüz gibi akıllı ev pazarlığı kadar iyi.Sağlam ve hassas donanım, benzersiz bir yerleşik kapı sensörü ve küçük bir Wi-Fi adaptörü sunar, ancak bu, en iyi ve ikinci seçimimizin yaklaşık yarısı kadardır.Wyze Lock sürgü yerine geçen bir ürün değildir;bunun yerine mevcut kama kanalınıza bağlanır ve tüm akıllı parçaları, başparmakla döndürülebilen ince metal bir ünite olan sürgü mahfazasına yerleştirilmiştir.Tuş takımı veya parmak izi okuyucusu bulunmadığından, kapınızın kilidini açmak için akıllı telefonunuzdaki yardımcı uygulamaya erişmeniz veya eve geldiğinizde tetiklenecek otomatik kilit açma modu aracılığıyla coğrafi çitlemeyi etkinleştirmeniz gerekir; ikincisi potansiyel bir güvenlik riski oluşturur. kilit arızalanırsa.Wyze, Bluetooth üzerinden bağlanan ve gerçekten iyi çalışan bir tuş takımı aksesuarı sunuyor, ancak akıllı kilidinizde her gün bir tuş takımı kullanmak istiyorsanız, bunun yerine diğer seçimlerimizden birini tercih etmenizi öneririz; çünkü bu modellerde daha az pil bulunur veya endişelenecek kablosuz bağlantılar.Uzun süreli testlerde fark ettiğimiz bir eksiklik: Wyze Lock'un özellikle iki veya üç aylık kısa pil ömrü vardır.Uygulamada çok sayıda önceden uyarı alıyorsunuz, ancak diğer akıllı kilitlerle karşılaştırıldığında bu model pilleri tüketiyor.Yine de ihtiyaçlarınıza ve akıllı kilidinizi nasıl kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, ara sıra bir kilide uzaktan erişmeye ihtiyaç duyuyorsanız veya anahtarsız gitmek istiyorsanız Wyze Kilidi ideal bir seçenek olabilir.

Ağustos ayının popüler akıllı kilit serisi gibi, Wyze Lock da geleneksel mekanik sürgülere akıllılık katan bir dönüşüm modelidir.Kurulum yeterince kolaydır, ancak hem normal boyutlu bir tornavida hem de mini yıldız başlı bir tornavida gerektirir (kurulumun ortasında bunu keşfetmek can sıkıcıdır).Kilidi kapınıza sabitledikten sonra, onu Wyze uygulamasıyla eşleştirin ve ardından akıllı telefonunuz için kablosuz aracı görevi gören ve içeride olmadığınızda kilitleyen, birlikte verilen Wi-Fi adaptörünü takıp eşleştirin. en yakınlık.Testlerimizde, mekanik ve uygulama bileşenlerinin tümü kusursuz bir şekilde bağlanarak kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Wyze Lock'u öne çıkaran şey, kapının düzgün şekilde kapatıldığını, aralık mı bırakıldığını yoksa tamamen açık mı kaldığını gösteren yerleşik yakınlık algılamasıdır.Bu özellik, birisinin yanlışlıkla kapıyı açık bırakıp bırakmadığını bilmeniz için akıllı telefon uyarılarını etkinleştirmenize olanak tanır.Ayrıca, kapı çok uzun süre açık kalırsa kilidin dahili zil sesini kapatmasını da sağlayabilirsiniz; bu faydalı olabilir (ya da bir yazarın ve ürün incelemecisinin eşiyseniz ve sadece biraz içeri girmek için kapıyı açmak istiyorsanız daha da kötü olabilir). temiz hava).

Şu anda Wyze Lock yardımcı uygulamasıyla çalışıyor ancak aynı zamanda Amazon Alexa veya Google Assistant ile de eşleşebiliyor; her ikisi de kapıyı kilitlemek için sesli komutları kullanmanıza olanak tanıyor;Kapının kilidini açmak için her iki platform aracılığıyla da sesli komutları kullanabilirsiniz, ancak ek bir güvenlik önlemi olarak kilit, bu amaçla sesli bir PIN kodu oluşturmanızı ve kullanmanızı gerektirir.

Wyze, bilmeniz gereken birkaç isteğe bağlı özelliği varsayılan olarak açar.Örneğin, Wyze Kilidi, kilidi açtıktan ve ardından kapıyı açıp kapattıktan birkaç saniye sonra otomatik olarak kilitlenecek şekilde ayarlanmıştır; bu, bir dakikalığına dışarı çıkıp bir vızıltı duyduktan sonra arkamızı döndüğümüzde kilitli olduğumuzu fark ettiğimizde keşfettiğimiz bir şeydir. Evimizin tuş takımlı kilitlerinin aksine, adaptörlü modelde akıllı telefonunuz her zaman yanınızda olmadığında kilitlenebilirsiniz.Wyze ayrıca açık kapı alarmını da çalıştırıyor; eşim, arka kapıyı açık bıraktığı için kilit çıldırtıcı derecede bip sesi çıkarmaya başladığında beni uyarmıştı.

Wyze Lock'un otomatik kilit açma özelliği, onu daha kullanışlı hale getiriyor ancak aynı zamanda yaşadığınız yere bağlı olarak potansiyel olarak daha riskli hale getiriyor ve sahiplerin kapılarının istenmeyen zamanlarda kilitlendiğini ancak aynı zamanda kilidin açılamadığını gösteren birkaç erken rapor gördük. Bir telefona erişmeniz, uygulamayı açmanız ve ardından kilidi tetiklemeniz (veya yalnızca bir anahtar kullanmanız) gerekiyorsa.Bu, test ettiğimiz, otomatik kilit açma özelliğine sahip her akıllı kilit tarafından paylaşılan bir sorundur ve bunun, bir cihaz sahibi olduğunda bu kilitlerin algılamak için kullandığı kablosuz ve GPS sinyallerinin istikrarsızlığıyla çok ilgili olduğunu düşünüyoruz. menzil içindedir.Bizim düşüncemiz, ortamınıza bağlı olarak, özellikle kilit kısa bir süre sonra otomatik kilitlenecek şekilde ayarlanmışsa, gerçek güvenlik riskinin ihmal edilebilir düzeyde olabileceği yönündedir.Bazı insanlar için, özellikle de kentsel ortamlarda yaşayanlar için, risk almaya değmez, bu nedenle başka bir akıllı kilit seçmek en iyi yol olabilir.

Bu tuş takımı akıllı kilidi, sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kolla değiştirir ve kilit açma işlemini hızlandırmak için bir parmak izi okuyucusuna sahiptir.

Promosyon kodunu kullanın 23CM25

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Sürgülü olmayan tek delikli kapılar için, en iyi seçim fonksiyonumuzla neredeyse aynı olan Ultraloq Latch 5 Fingerprint akıllı kollu kilidi öneriyoruz.Dört yöntemden en sevdiğinizi kullanarak kilidini açabilirsiniz: kod, parmak izi, geleneksel anahtar veya yardımcı uygulama (Apple Watch kullanmak dahil).Dahili Wi-Fi özelliği olduğundan, kilidi uzaktan tetikleyip yönetebilir ve kilide erişildiğinde veya birisi içeri girmeye çalıştığında özel bildirimler alabilirsiniz. Benzer bir model olan Ultraloq Latch 5 NFC de aynı şekilde çalışır ancak Kilidi tetiklemek için bir Android akıllı telefona veya birlikte verilen iki anahtarlık donanım kilidinden birine dokunmanıza olanak tanıyan bir NFC okuyucu lehine parmak izi tarayıcısı.

Latch 5, kapı kolu/kol mekanizmasının tamamının yerini alıyor ve büyük boyutlarının onu bazı insanlar için pek de işe yaramaz hale getireceğinden şüpheleniyoruz.Eğer kabalığından rahatsız olmuyorsanız, Latch 5 harika bir araçtır.Kurulum herhangi bir standart boyutlu kapıya yeterince basittir ve yalnızca bir tornavidaya veya yıldız başlı matkap ucuna ve beş dakikaya ihtiyacınız vardır.Kurduktan sonra U-tec yardımcı uygulamasıyla eşleştirirsiniz ve burada bir yönetici kodu oluşturmanız istenir.Kullanıcıları eklerken, hangi düzeyde erişime sahip olduklarını (Yönetici, Normal veya Geçici) belirtebilir ve onlara kişiselleştirilmiş bir PIN kodu verebilirsiniz.Eğer oradalarsa, parmak izlerini de tarayabilirsiniz ve bunu daha sonra kapının kilidini açmak için kullanabilirler.

Parmak izi tarayıcısı gerçekten iyi çalışıyor ve kilit sessizce ve anında tetikleniyor.Uzayan ve geri çekilen fiziksel bir cıvataya sahip sürgü kilitlerinin aksine, bu tarz kilit tetiklendiğinde, kol kolunun mandala geçmesini sağlar;kilit tetiklenmezse kol yukarı ve aşağı hareket edebilir ancak mandalı devreye sokmaz.Bu tarzda bir akıllı kilidi sürgü yerine kullanmanın dikkate değer bir yönü, kilidi açtıktan kısa bir süre sonra dış kolu otomatik olarak devre dışı bıraktığı için her zaman otomatik olarak kilitlenmesidir.Bunun nedeni, başparmak dönüşü olan sürgüden farklı olarak, bu tarz akıllı kilidin onu kapının içinden manuel olarak kilitlemenin bir yolunu sunmasıdır.Gecikmenin ne kadar süreceğini saniyelerden dakikalara kadar ayarlayabilir veya uygulamaya girip kilit modunu her zaman kilit açık olacak şekilde değiştirerek tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Dokunmatik ekranın kullanımı en iyi seçimimizdeki düğmeler kadar hoş değil; ilk önce birkaç parmağınızı veya avucunuzu üzerine yerleştirerek ekranı uyandırmanız gerekir; bu zahmetli değildir ancak bazen sıkıcı bir ilk adımdır. acelen var.Kilidi uzaktan tetiklemek için uygulamayı kullandığımızda, yanıt süresi birkaç saniyeden bazen 10 veya 15 saniyeye veya daha fazlasına kadar değişiyordu.Parmak izi yöntemi, bir el kolu kavradığında başparmağın bulunduğu yerin hemen üstüne parmağınızı tarayıcıya yerleştirebiliyorsanız kesinlikle gidilecek yoldur.Potansiyel güvenlik risklerinden endişeleniyorsanız parmak izi taramanız cihazda kalır ve hiçbir zaman buluta gitmez ve tarama verileri şifrelenir.

Testlerimizde tek aksaklık, kilidi başarılı bir şekilde kurduktan sonra yaşandı.Bir çift cihaz yazılımı güncellemesi yüklemeye çalıştık, ancak biri başarısız oldu ve cihazın kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.Gazeteci olduğumuzu açıklamadan normal müşteri destek hattı aracılığıyla Ultraloq'a ulaştık ve beş dakika içinde cihazın kesinlikle tuğlalandığını doğrulayan bir teknisyene bağlandık.Servis temsilcisi daha sonra bize garanti kapsamında yeni bir parça gönderme işlemine başladı.Elbette cihazın arızalanması nedeniyle hayal kırıklığına uğramış olsak da, bu tür arızaların herhangi bir cihazda, özellikle de teknoloji parçalarında meydana gelme ihtimali olduğunu anlamak önemlidir ve bizim için şirketin övgüye değer müşteri hizmetleri yanıtı, her alıcı için önemli bir husustur.Bu durumda müşteri desteği işlevsel olarak mükemmeldi ve bu da endişelerimizi giderdi.Şirketten yedek modeli aldık ve başarıyla kurduk ve o zamandan beri kilitle ilgili herhangi bir sorun yaşamadık.(Geçmişte okuyucular Ultraloq müşteri hizmetleri hakkında şikayette bulunmuşlardı ve şirket bu eksiklikleri kabul etti ve iyileştirme için adımlar attı. Çağrımızın yapıldığı gün teknisyen, geri kalanlar nedeniyle çağrı temsilcilerinin sadece dörtte birinin çalıştığını söyledi. salgının etkilerini değerlendirdi ve şirketin yenilenen e-posta tabanlı veya sohbet müşteri hizmetlerinin çoğu durumda daha hızlı bir seçenek olacağını öne sürdü.)

Görünüm ve işlev olarak Fingerprint modeline benzeyen ancak parmak izi tarayıcı yerine NFC okuyucuya sahip olan Ultraloq Latch 5 NFC'yi de test ettik.Kilidi tetiklemek için, birlikte verilen iki NFC anahtarlık donanım kilidinden birini tutabilirsiniz ve kilidi anında açılır veya bir Android akıllı telefonunuz varsa, kilide dokundurmanız yeterlidir.Ayrıca akıllı telefonunuzdaki veya Apple Watch'unuzdaki bir kodu, anahtarı veya uygulamayı da kullanabilirsiniz.Parmak İzi modeli daha akıcı bir deneyim sağlasa da, küçük çocuklu aileler veya hareket etme sorunları olan kişiler için NFC kullanma yeteneği iyi bir seçenek olabilir (kod yazmaktan veya anahtarlık için cebinde araştırma yapmaktan daha üstün). görme kaybı.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi'nin çoğu insan için en iyi seçim olduğundan emin olsak da, test ettiğimiz diğer modellerin çoğu ihtiyaçlarınıza, tercihlerinize ve bütçenize bağlı olarak iyi seçimler olacaktır.Mevcut seçimlerimizden farklı olarak aşağıdaki modelleri sürekli olarak uzun vadeli test etmiyoruz.

En iyisini istiyorsanız ancak birkaç kuruş tasarruf etmek istiyorsanız: Önceki, uzun süredir en iyi seçimimiz olan Ultraloq U-Bolt Pro, eklenti Ultraloq Bridge'in kullanımını gerektirmesi dışında aslında yeni en iyi seçimimizle aynıdır. uzaktan erişimin yanı sıra Amazon Alexa ve Google Assistant desteğini etkinleştirmek için.Uzun vadeli testlerde, daha yeni Pro WiFi modelinin çok daha güvenilir bir parmak izi sensörüne sahip olduğunu ve bu modelin kış aylarında mevsimsel pullanma sorunu yaşadığını gördük.Bu sizi rahatsız etmiyorsa, bu model bir pazarlıktır.

Bir tuş takımı istiyorsanız ve HomeKit desteğine ihtiyacınız yoksa: Bir önceki harika seçim olan Schlage Encode WiFi Akıllı Kilidi, Apple HomeKit ve Home Key desteğinden yoksun olması dışında daha yeni Encode Plus'a benzer ve onunla aynı şekilde çalışır.Bu özelliklere ihtiyacınız yoksa, bu harika bir seçenek.

Home Key ve estetik sizin için en önemliyse: Level Lock+ (şirketin ürün yelpazesinde Level Bolt ve Level Lock Touch Edition'a katılan) neredeyse bir endüstriyel sanat eseridir.Bileşenleri hassas bir şekilde tasarlanmış, akıllı ve gerçekten benzersizdir.Diğer sürgü yerine kullanılan akıllı kilitlerin aksine, bu modelin akıllı bağırsakları ve mekanizmaları tamamen kapınızın içinde yaşar, dolayısıyla görünüşte tamamen sıradan bir sürgüdür.Bip sesleri, hatalar, tuş takımları ve LED ışıklar konusunda estetik kaygıları olan ev sahipleri için bu güçlü bir satış noktasıdır.Level Lock+'ı dokunarak da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde tetikleyebilirsiniz, ancak bizim görüşümüze göre asıl değer, iPhone'unuzu veya Apple Watch'unuzu istediğiniz zaman tetiklemek için yüzüne doğru tutmanıza olanak tanıyan Apple Home Key'i desteklemesidir. .(Başka bir şekilde kullanıyorsanız sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır.) Ancak birkaç kapsamlı sınırlama, onu seçmemizi engelliyor.Ana Sayfa Anahtarı, yeni başlayanlar için yalnızca Apple iPhone sahiplerine açıktır.330 dolardan Lock+ pahalıdır.Üstelik, yalnızca yanınızda her zaman bir anahtar kartınız, akıllı telefonunuz veya Apple Watch'unuz varsa (fiziksel bir anahtar taşımayı seçmediğiniz sürece) çalışır ve erişimi başkalarıyla paylaşmak, onların bir uygulamayı indirip yüklemesini gerektirir.Hiçbir cihazı olmayan veya yalnızca yeni olmayan Apple cihazlarına sahip olan çocuklarınız veya hane halkı üyeleriniz varsa, fiziksel anahtar dışında hiçbir şekilde kapının kilidini açamazlar.Bunlar sizin için endişelenmiyorsa, Lock+ harika bir akıllı kilittir ve Ana Anahtarın eklenmesi onu çok daha güvenilir ve kullanımı kolay hale getirir.

Daha ucuz bir HomeKit modeli istiyorsanız: Geçmişte HomeKit uyumlu birkaç modeli seçtik.Bunlardan biri harika, güvenilir bir cihaz olan Kwikset Premis'tir.Donanımı mevcut seçimlerimizle karşılaştırıldığında büyük ve daha az zarif ama iyi çalışıyor.Uzaktan erişim, bir Apple TV veya HomePod (orijinal veya HomePod mini) kullanılmasını gerektirir.Önceki seçimlerden biri olan Schlage Sense, harika bir tuş takımına ve en üst kalitede ANSI Grade 1 donanımına sahip, ancak uzun yıllar süren testlerde, ona bağlanmaya çalıştığımızda onu güvenilmez hale getiren Bluetooth menzili sorunlarından muzdaripti. uzaktan - hem Wi-Fi işaretçimize hem de hub görevi gören Apple TV'ye çok yakın olmasına rağmen.Amazon Alexa ve Google Assistant uyumluluğunu da sağlayan bir Wi-Fi adaptörü mevcut ancak HomeKit uyumluluğunu kaldırıyor.Yine de Sense sağlam bir cihazdır ve özellikle kiralık mülkler için iyi bir seçimdir.

Nest cihazlarını tercih ediyorsanız: Nest x Yale Lock yalnızca diğer Nest akıllı cihazlarla uyumludur ve nispeten büyük bir dokunmatik ekran tuş takımına sahiptir ki bu da bizim hoşumuza gidiyor.Güvenilir bir şekilde çalışır, sorunsuz bir mekanizmaya sahiptir ve yönetimi kolaydır.Uzaktan erişim, ürüne dahil olan eklenti Nest Connect ünitesinin kullanılmasını gerektirir.

Kiracıysanız: Ağustos Wi-Fi Smart Lock, şirketin Smart Lock Pro'sunun neredeyse yarısı kadardır.Neredeyse aynı şekilde çalışır ancak aynı zamanda yerleşik Wi-Fi desteğine sahiptir; bu, eklenti hub'ına güvenmenize gerek kalmadan ona uzaktan bağlanmanıza olanak tanır.Diğer tüm Ağustos cihazlarında olduğu gibi, kullanışlılığı tamamen otomatik kilit açma özelliğine bağlıdır; bu, tetiklenmeden önce evinizin çevresinden birkaç yüz metre uzaklaşmanızı gerektirir.Örneğin bir komşunun evine ya da köşedeki mağazaya giderseniz, geri döndüğünüzde bu işe yaramaz ve kapıyı açmak için telefonunuza ya da akıllı saatinize güvenmeniz gerekir.Kapıları yalnızca geceleri kilitlediğiniz bir bölgede yaşıyorsanız bu iyi bir seçenek olabilir.

Kolaylığa konuk erişiminden daha çok önem veriyorsanız: Kwikset Halo Touch, modern tarzda kama yuvasına ve parmak izi okuyucuya sahip sürgü değiştirme modelidir.Güzel ve parmak izi okuyucusu iyi çalışıyor, ancak evinize erişimi tuş takımı modellerinde olduğu gibi kolayca paylaşamazsınız (her ziyaretçi için bir parmak izi kaydetmeniz gerekir).Kapı mekanizması aynı zamanda şüpheli bir şekilde nispeten eski Kwikset Kevo'nunkine benziyor, yani gürültülü ve biraz ürkek.Yine de günlük kullanımda iyi çalışıyor ve parmak izi okuyucusu testlerimizde kusursuzdu.

Aqara, HomeKit ile çalışan ve Apple Wallet'ın yanı sıra parmak izi, parola, NFC kartları, Aqara uygulaması ve anahtarlarla erişimi destekleyen Smart Lock U100'ü duyurdu.Ayrıca uyumlu bir hub aracılığıyla Matter'ı da destekleyecektir.Kilit ikinci çeyrekte satışa sunulacak;Fiyatlandırma henüz açıklanmadı.

TP-Link'in Tapo Akıllı Görüntülü Kapı Kilidi, bir kapı kilidini, bir kapı zilini ve tam renkli 2K QHD dış mekan güvenlik kamerasını tek bir cihazda birleştirir.Uygulamanın veya sesli asistanların kullanımının yanı sıra parmak izleri, şifreler ve yüz tanıma yoluyla erişime izin verecek.Fiyatlandırma ve stok durumu henüz açıklanmadı.

Test ettiğimiz akıllı kilitlerle ilgili deneyimimiz çoğunlukla olumluydu; ancak şimdiye kadar kullandığımız her akıllı kilidin düzgün çalışmadığı veya çeşitli sorun giderme gerektiren durumlara sahip olduğunu unutmamalıyız; bu kaçınılmazdır. Bu cihazlardan birini evinize kurmayı seçtiğinizde bunun farkında olmanız gerekir.Henüz kur ve unut akıllı ev cihazıyla tanışmadık.

Yale Assure Lock 2, geçmişte en çok tercih edilen Assure için önemli bir güncellemedir, ancak eksikliklerini, komplikasyonlarını ve fiyatını değerlendirdikten sonra bunun çok büyük bir değer gibi görünmediği sonucuna vardık.Kama kanallı veya anahtarsız, tuş takımı veya dokunmatik ekranla satın alabilirsiniz.Test ettiğimiz 240 dolarlık cam dokunmatik ekranlı model, seçimlerimizle karşılaştırıldığında kullanımı çok zordu: İlk önce ekranı uyandırmak zorunda kaldık, bu her zaman olmuyordu ve bir dokunuşun kaydedilip kaydedilmediğini anlamak bizim için genellikle zordu, bu nedenle yanlışlıkla yanlış yazıyorduk kod belirgin bir olasılıktı.Değiştirilebilir bir Wi-Fi modülü takılı olarak gelir ancak Matter özellikli değildir;bu destek 80 dolarlık bir yükseltme modülü gerektirecektir.

Wyze Lock Bolt, parmak izi okuyuculu bir tuş takımı sürgü değiştirme modelidir.Güzel görünüyor ve bazı ev sahipleri için uygun olabilir, ancak şu anda kontrol ve bildirimler için uzaktan erişim bulunmadığından resmi olarak test etmeyi ve incelemeyi planlamıyoruz.Wyze'ın Wi-Fi bağlantısıyla güncellemesi durumunda bu modeli yeniden değerlendireceğiz.

August Smart Lock Pro geniş çapta uyumludur ve August, zaman içinde cihazlarını sürekli olarak güncellemiş ve geliştirmiştir.Ancak bu model bir Wi-Fi hub'ı gerektirdiğinden, Ağustos modellerini tercih ederseniz bunun yerine Ağustos Wi-Fi Smart Lock'u almanızı öneririz.

Eufy Smart Lock Touch E130 ve Eufy Smart Lock Touch & W-Fi S230, yerleşik parmak izi okuyucuya sahip tuş takımı kilitleridir.Önceki model uzaktan erişim sunmuyor, oysa ikinci kilit sunuyor, böylece evde olmadığınızda onu kontrol edebilirsiniz.Her ikisinin de şimdiye kadar gördüğümüz en büyük dahili muhafazanın yanı sıra benzer şekilde büyük bir harici muhafazası var.Her iki kilit de iyi çalışsa da, mevcut olan önemli ölçüde daha küçük seçeneklerin çoğunu tercih ediyoruz.

Lockly'nin tamamı akıllı ve düşünceli özelliklere sahip bir dizi akıllı kilit vardır.Ancak testlerimizde hiçbirinin bizim seçimlerimize uymadığını veya daha iyi olmadığını ve genel olarak daha az tasarımdan ve bazen daha düşük kaliteli malzemelerden muzdarip olduklarını gördük.Lockly Secure Plus tuş takımı kilidi (sürgü versiyonu) birçok yönden mükemmel bir akıllı kilittir, ancak bize büyük boy göründü ve iç muhafaza, en iyi seçimlerimizin metal muhafazalarına kıyasla plastik ve kalitesiz hissettirdi.Ayrıca uzaktan erişim sağlamaz.Daha yeni olan Lockly Secure Pro, kablosuz köprüyle satın alınabilir, ancak 300 $'lık fiyatı bizim seçimlerimizle karşılaştırıldığında iyi bir değer değil.Lockly Vision yerleşik bir kapı zili içerir.Mühendisliğindeki zekayı takdir etmemize rağmen, küçük bir akıllı kilit ve ayrı bir pille çalışan kapı zili kamerası daha iyi ve daha pratik bir seçenektir; Lockly, pakette ziyaretçilere kilit üzerindeki düğmeye basmaları talimatını veren bir işaret içerir. bizim için bu, tasarımın ziyaretçilerin kafasını ne kadar karıştırabileceğinin kabulüdür.Lockly Flex Touch'ın bir anahtar yuvası ve bir parmak izi okuyucusu vardır, bu da onu yalnızca erişimi paylaşmayı düşünmediğiniz evler için kullanışlı kılar (önce bu kişileri parmak izlerini taramaya davet etmediğiniz sürece).Testlerimizde hızlı ve sessizdi, ancak iç muhafazası esnek ve yetersiz görünüyordu ve kilide uzaktan erişim için 80 dolarlık bir adaptör gerekiyor.Buna karşılık, Kwikset Halo Touch biraz daha pahalıdır ancak yerleşik Wi-Fi özelliğine sahiptir.

Kwikset Kevo, çoğunlukla modası geçmiş ve güvenilmez olması nedeniyle bugünlerde çeşitli nedenlerden dolayı önermediğimiz eski bir seçimdir.İlginç bir şekilde, çok çeşitli popüler Android cihazlarla uyumlu değildir; bu nedenle, yeni bir telefon satın alırsanız onu uyumsuz hale getirebilirsiniz.(Test ettiğimiz diğer kilitlerin hiçbirinde bu sorunla karşılaşmadık.)

Alfred DB1'i test ettik ve özellikle mükemmel olmasa da iyi çalışan dokunarak kilit açma mekanizmasından büyük ölçüde etkilendik; birkaç kez eve gelip tuş takımına dokunduk, ancak kilit açılmadı.Pek çok akıllı ev platformuyla entegre olmuyor, birlikte verilen Wi-Fi adaptörü tuhaf, hantal bir karmaşa ve uygulaması PIN kodlarını ayarlamak için kullanılamayacak kadar kafa karıştırıcı.

Önceki en iyi seçime (YRD256) eski bir alternatif olan Yale Assure Lock Dokunmatik Ekran Sürgüsünün (YRD226) performansından ve görünümünden genel olarak memnun kaldık.Ancak günümüzde daha iyi performans gösteren ve daha uygun fiyatlı birçok model bulabilirsiniz.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi: Evet.

Schlage Encode Plus: Duruma bağlıdır: HomeKit kullanıyorsanız hayır.Akıllı özellikleri Schlage uygulaması, Alexa veya Google Asistan ile kullanmak istiyorsanız evet.Akıllı özellikler istemiyorsanız kilidi oturum açmadan kullanabilirsiniz ancak uzaktan bağlanamazsınız.

Ultraloq Latch 5 Parmak İzi: Evet.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi: Hayır.

Beat Encode Plus: Hayır.

Wyze Lock: Evet, varsayılan olarak açıktır ancak gerekli değildir.

Ultraloq Mandal 5 Parmak İzi: Hayır.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi: Evet ve parmak izi görüntüleri şifrelenir ve yalnızca cihazda saklanır.

Encode Plus'a basın: Evet.

Ultraloq Latch 5 Parmak İzi: Evet ve parmak izi görüntüleri şifrelenir ve yalnızca cihazda saklanır.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi: Otomatik kilit açma gibi belirli özellikler için isteğe bağlı olarak.

Schlage Encode Plus: Konum verileri kaydedilir ancak üçüncü taraflarla paylaşılmaz.

Wyze Lock: İsteğe bağlı olarak, otomatik kilit açma gibi belirli özellikler için.

Ultraloq Latch 5 Parmak İzi: Otomatik kilit açma gibi belirli özellikler için isteğe bağlı olarak.

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi: Hayır.

Schlage Encode Plus: Evet, üçüncü taraf platformlarla entegrasyonu tercih ederseniz.dataprivacy@allegion.com adresine e-posta göndererek kapsam dışında kalmayı seçebilirsiniz.

Ultraloq Mandal 5 Parmak İzi: Hayır.

Ultraloq U-Bolt Pro: Hayır.

Beat Encode Plus: Hayır.

Ultraloq Mandal 5 Parmak İzi: Hayır.

Bu makale Jon Chase ve Grant Clauser tarafından düzenlenmiştir.

Evet.Akıllı kilitler pille çalıştığı ve evinizin elektriğine takılmadığı için, tuş takımını veya parmak izi okuyucusunu kullanarak veya adaptör tarzı bir kilitse, Bluetooth üzerinden bağlandığından akıllı telefonunuzu kullanarak kilitlemeye veya kilidini açmaya devam edebilirsiniz. .(Ve eğer endişeleniyorsanız, önerdiğimiz tüm kilitler yalnızca birkaç ay sonra pil değişimi gerektirir ve piller bitmeden sizi çok önceden uyarırlar. Sürgü değiştirme modellerinde ayrıca pil bağlamak veya bir pil takmak için açıkta bağlantı noktaları bulunur. Dahili pillerin beklenmedik bir şekilde arızalanması durumunda USB pili.)

Elektrik kesintiniz ev internetinizi de keserse (ki bu durum muhtemeldir), Bluetooth menzilinin dışına çıkamayacak ve yine de kapınızı uzaktan kilitleyemeyecek veya kilidini açamayacak veya bildirim alamayacaksınız.Yani güç olmadan da kilidi kullanabilirsiniz, ancak akıllı özelliklerini kullanamazsınız.

Geofencing, akıllı ev cihazlarının konumunuza göre tetiklenebilmesini sağlayan bir teknoloji terimidir.İşin özü, coğrafi sınırlamayı açtığınızda (akıllı cihazınızı kurmak ve kontrol etmek için kullandığınız uygulamada sıklıkla bulunan bir ayardır), akıllı cihazlarınız akıllı telefonunuzun nerede olduğunu izleyebilir ve buna bağlı olarak nerede olduğunu bileceklerdir. sen.Akıllı cihazınızın uygulamasını kullanarak öncelikle evinizin nerede olduğunu belirlersiniz, bu da görünmez bir sanal "çit" oluşturur.Daha sonra, her iki yönde de çiti geçtiğinizde cihazlarınızın otomatik olarak etkinleşmesini sağlayabilirsiniz; örneğin evden çıktığınızda ışıklarınızın kapanması gibi.Akıllı cihazların yapabileceği en akıllıca şeylerden biri.(Daha ayrıntılı bir bakış için bkz. “Geofences Evinizin Daha İyi Çalışmasını Sağlar. İşte Nasıl Yapılacağı.”)

Coğrafi sınırlamanın bazı sorunlar ortaya çıkarabileceği nokta, akıllı ampul veya akıllı prizden farklı olarak akıllı kilidin çok önemli bir güvenlik cihazı olmasıdır.Birkaç düzine kilidin binlerce saat boyunca değerlendirilmesi de dahil olmak üzere yarım on yıllık test deneyimimiz boyunca, hiçbir zaman kusursuz çalışan bir coğrafi çit sistemi bulamadık; tam tersine, çoğu zaman sorunlu bir deneyim yaşadık.Bazen, evden yüzlerce metre uzakta olduğumuzda veya hiç olmadığımızda veya uzun bir aradan sonra kilit çok erken tetiklenir ve sonuçta kilidi tetiklemek için telefonu çıkarmak zorunda kalırız. her neyse, bu bir anahtar kullanmaktan daha az kullanışlıdır.

Bu nedenle, hiçbir zaman kişisel kullanım için coğrafi sınırlamaya güvenmedik ve akıllı kilitle etkileşim kurmanın birincil yöntemi olarak bunu önerme konusunda her zaman isteksiz olduk.Diğer yöntemler çok daha güvenli ve aynı zamanda çok daha güvenilirdir.Ancak -ki bu büyük bir ama- pek çok kişi coğrafi sınırlamayı kullandığını ve bundan keyif aldığını iddia ediyor; bu nedenle potansiyel olumsuzluklar (esas olarak eve varmadan önce erken tetiklemeler veya tetiklemenin hiç başarısız olması) kullanıcılar için büyük bir endişe kaynağı değilse Geofencing, akıllı kilitten en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan kullanışlı bir araç olabilir.Örneğin kırsal ya da banliyö bir bölgede yaşıyor olsaydık, bunu dikkate almaya daha yatkın olurduk.

Bu mümkün, ancak şu anda ABD'de hiçbir büyük marka akıllı gömme kilit adı verilen bu şifreli cihazları doğrudan müşterilere satmıyor ve yurt dışında satılan modeller ABD kapılarının boyutlarına uymayabilir.Ancak sürekli olarak tetikteyiz ve eğer piyasaya çıkarsa böyle bir modeli test edip önerebilmeyi umuyoruz.

Hayır, bir akıllı kilidi internete bağlamanıza gerek kalmadan tetikleyebilirsiniz; ancak, evde olmadığınızda onu kontrol etme yeteneği gibi bir kilidi "akıllı" yapan özellikler istiyorsanız, tetiklendiğinde bildirim alması veya diğer akıllı cihazlara bağlanmasını sağlamak için evet, onu Wi-Fi'ye bağlamanız gerekir.Yakın zamana kadar çoğu akıllı kilidin, kilidi (Bluetooth aracılığıyla) evin Wi-Fi'sine bağlayan, aracı görevi gören küçük bir takılabilir cihazla (çeşitli şekillerde köprü, hub veya ağ geçidi olarak anılır) eşleştirilmesi gerekiyordu. Fi ağı.Artık yerleşik Wi-Fi desteğine sahip olan ve başka bir cihazdan yardım almadan doğrudan evinizin Wi-Fi ağına bağlanabilen birçok model bulabilirsiniz.

John R. Delaney, 2023'ün En İyi Akıllı Kilitleri, PCMag, 23 Şubat 2023

Mike Prospero, 2023'ün en iyi akıllı kilitleri, Tom's Guide, 28 Şubat 2023

Rick Broida, Whitson Gordon, Sarah Kovac, 2023'ün En İyi Akıllı Kilitleri, 23 Ocak 2023'te İncelendi

Jon Chase, Wirecutter'da akıllı ev haberlerine öncülük eden bir editördür.Cep telefonlarının akıllı hale geldiği günlerden bu yana yazar ve editör olarak teknolojiyle ilgileniyor.Çalışmaları çeşitli basılı ve çevrimiçi yayınlarda ve televizyonda yer aldı.Şu anda evinde 35'in üzerinde akıllı cihaz kurulu.Hiçbiri mükemmel çalışmıyor.

2023

Parmak İzi Kol Kilidi Wirecutter, The New York Times'ın ürün tavsiye hizmetidir.Gazetecilerimiz bağımsız araştırmaları (bazen) kapsamlı testlerle birleştirir, böylece satın alma kararlarını hızlı ve güvenli bir şekilde verebilirsiniz.İster harika ürünler bulmak, ister faydalı tavsiyeler keşfetmek olsun, doğru kararı vermenize (ilk seferde) yardımcı olacağız.